Office 2013 snart här – Redigera pdf i Office 2013

Jag har precis börjat kika på nya Office och det ser bra ut tycker jag 🙂

Men självklart finns massor med saker som man funderar på och undrar hur man kan anpassa.

”Molnet” är mycket närvarande, tex får du upp valet om du vill spara till Skydrive när du väljer att spara. Men något som är mer revolutionerande är att du kan editera pdf-filer i Word.

När man öppnar ett pd-fdokument ifrån word öppnas dokumentet i skrivskyddat läge och man får en varning om att pdf-filer kan innehålla virus. Klickar man på redigera kan man skriva direkt i dokumentet.

Sidhuvud och sidfot hamnar i själva skrivytan (dvs sidnummer flyttas med texten och ligger inte still längst ner på sidan) men att bara byta ut eller lägga till några ord påverkars inte utseendet så mycket. Om man dessutom sen sparar om det som en pdf så ser det bra ut. Detta gör att pdf ännu mindre än förut är ett säkert alternativ när man inte vill att andra skall kunna redigera i filer som tex skickas.