Var ser jag mallsökvägarna?

Mallar kan finnas på ett antal olika ställen beroende på hur man ställt in det från början. Men det finns två viktiga platser att hålla reda på och det är din lokala mallkatalog som alltid skall finnas i profilen och så en plats som många företag använder som kallas för arbetsgruppsmallar, den kan ligga lokalt eller ligga på en server. Ibland kan man behöva sökvägen till sin mallkatalog och den kan man få fram så här:

  • Klicka på Arkiv-fliken och välj Alternativ, och sen avancerat.
Långt ner i dialogrutan hittar du knappen "Sökvägar"
Långt ner i dialogrutan hittar du knappen ”Sökvägar”
  • Långt ner i den dialogrutan hittar du knappen Sökvägar, klicka på den.
Här ser du viktiga sökvägar för Word

Här ser du viktiga sökvägar för Word

  • I denna skall du titta på platserna för Dokumentmallar och Dokumentmallar för arbetsgrupper, du skall INTE ändra något här utan bara titta på sökvägen. Ibland är sökvägen så lång så den inte syns i rutan då måste du markera tex Dokumentmallar för arbetsgrupper och klicka på Ändra-knappen. I den dialogruta du då får fram kan du i adressfältet markera och kopiera sökvägen, Klicka sen på Avbryt så du ej ändrar något av misstag och klicka på Stäng.

Nu har du sökvägen kopierad och kan klistra in där du behöver den, tex om du skall koppla om ett dokument till sin mammamall.

Det finns ett ställe till att titta på men det tittar vi på en annan gång